Balázs Béla: Az igazi égszínkék

1 990 Ft

Mi történik, ha a festett felhőből valódi eső zuhog? És ha a festett égbolt este igazán elsötétedik?

Készlet: Készleten

Cikkszám: MORA153665 Kategória:

Balázs Béla: Az igazi égszínkék

“Kalmár Ferkó ugyanis tudott egy szép képet festeni. Csak egyet. Azt a nagybácsikájától tanulta, aki mázoló volt. Tudott festeni egy házat, melléje egy fát, meg egy kerítést és a kék eget föléje. Ezt tudta, ha kapott hozzá festéket, mert neki festéke egyáltalán nem volt.”

Mi történik, ha a festett felhőből valódi eső zuhog? És ha a festett égbolt este igazán elsötétedik? Ferkó nem sejti, hogy amikor a búzavirág szirmaiból égszínkék festéket készít, kalamajkák sorát indítja el: a festéknek varázsereje van, és ez egyaránt felébreszti Cser Kari irigységét és Dán Zsuzsi csodálatát.

A három gyerek szövetséget is köt, nehogy valaki felfedje a titkot: az égszínkékkel akár varázsolni is lehet. A baj csak akkor kezdődik, amikor a varázsszer Novák tanár úr cilinderébe kerül…

Balázs Béla története nemcsak a gyerekek kalandjairól szól, hanem a művészet hatalmáról és a fantázia határtalanságáról is.

Reich Károly kedves rajzai illusztrálják a mesekönyvet.

Korosztály

6 éves kortól

Mit keresel?

Könyv

Szerző

Balázs Béla

Téma

varázslatok

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Balázs Béla: Az igazi égszínkék” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .