4.rész – Mosható pelenka kiegészítők

e-mail-tanfolyam
4. Mosható pelenka kiegészítők

 

A mosható pelenkát különböző kiegészítőkkel teheted még kényelmesebbé és igazán praktikussá. Ismerd meg a napi szinten használatos, ‘időkímélő’ kiegészítőket és a csekélységnek tűnő, ám a baba bőrét annál hatékonyabban védő extrákat.
[border]

Eldobható betét, másnéven: kakifogó betét.

Real Nappies eldobható betét
Eldobható ‘Ingeo’ betét

 Anyaga:  lebomló és komposztálható, papírtörlő vastagságú, klórmentes papírból vagy ingeóból (kukoricarostból) készül.
 Használata:  a babapopsi alá, közvetlenül a pelenkára kell helyezni.
 Funkciója:  megvédeni a pelenkát a nagydolgok nagy és szilárd részétől.
 Kezelése:  a nagydolgokkal együtt a wc-be kell dobni. Ha csak átnedvesedett, öblítés és kézi vagy gépi mosás után újrahasználható. Ekképpen 1 lapot akár 4-5-ször is hasznosítani lehet.
 Tulajdonságai:  nedvesség hatására nem foszlik szét (vagyis konyhai törlő- vagy wc-papírral ne helyettesítsd, mert mindketten pórul jártok), illat- és vegyszermentes.
1. tipp: Ha a pelenkabelső és a betét mérete engedi, hajtsd be a pelenkabelső alá, így annak szélét is megvédi.
2. tipp: anyatejes kakinál érdemes a pelenkabelső teljes felületét elfedni. Szilárdabb nagydolgokkal számolva elég a babapopsi alá helyezni.
3., egyben a legfontosabb tipp: ha popsikrémmel kened be a babád bőrét, mindenképp tegyél alá eldobható betétet. A popsikrémek lanolin (gyapjúviasz-) tartalma a pelenkaszövet közé jutva rontja annak nedvszívó képességét.
[border]

mosható pelenka kiegészítő
Snappy kapocs

Pelenkacsat  vagy Snappy kapocs.
Ami régen a biztosítótű volt, az ma a műanyag pelenkacsat.
 Használata:  az anyatejes székletű babákra javasolt pelenkahajtogatási módnál, tetrapelenka vagy prefold pelenabelsővel.
Tipp: egy-két darabra lehet szükség, és leginkább az anyatejes korszak alatt.
[border]

Bambinex bambusz mosható pelenka betét
Bambusz turbó betét

Kiegészítő nedvszívó betét

 Használata:  éjszakára és ‘árvizes’ időszakokban nappal is. Többféleképpen alkalmazható: 1-2 darabot egyszerre, illetve félbe hajtva előre helyezve.
 Előnyei:  vékony, mégis sok folyadékot képes felszívni. Halmozható. Gyorsan szárad.
Tipp: van olyan, amelyiket kizárólag kiegészítésnek lehet bevetni, és van, amelyiket akár önmagában is (melyik ilyen? a Trezyre gondolsz?).
[border]

Disana nyersselyem betét
Bourette-selyem pelenkabetét

Bourette-selyem (nyersselyem) betét
 Használata:  közvetlenül a babapopsi alá.
 Érzékeny bőrre.  Akkor ajánlott, ha kipirosodott vagy pelenkakiütéses lett a baba bőre. Fogzáskor illetve hasmenésekkor megváltozik a pisi és kaki összetétele, és ez okozhatja a kipirosodást. Előfordulhat, ha szoptatás mellett sok citrusos gyümölcsöt fogyasztasz, vagy hozzátápláláskor egy-egy új étel bevezetésekor. Ilyenkor a pisibe került új anyaghoz még nem szokott hozzá a baba bőre és érzékenyen reagál rá.
 Funkciója:  a bourette-selyem pelenkabetét elősegíti az érzékeny bababőr gyógyulását, regenerálódását. Gyulladásgátló hatása révén bármilyen érzékeny bőrre használható!
[border]

Szárazontartó betét
Szárazontartó betét

Szárazontartó betét
 Használata:  közvetlenül a babapopsi alá.
 Funkciója:  ideális kiegészítő a vizeletükre érzékény babáknál, mert elvezeti a nedvességet a bababőrről, így száraz érzést biztosít. Egyben az eldobható betét helyettesítésére is alkalmas.
 Kezelése:  könnyen tisztítható.

[border]

Vissza az előző részhez >>> 3. – Mosható pelenka-rendszerek

[border ]

Ha szeretnéd megosztani másokkal, amit itt olvastál, ezt a linket küldd el nekik. Így az e-mail-tanfolyam többi 8 részét is meg fogják kapni. Köszönjük.

Scroll to Top