Blog

ÖKO Babapont

Temiti&Magyarinda Öko Babapont MEGNYITÓ

Helló! Kitermelte magából a köz, hogy nyissunk egy ilyet :). Akár ma is jöhetsz, de a héten megnyitóval és akciókkal várunk!

ÖKO Babapont

Ecoegg Háztartási termékek TESZTJE

Ecoegg Háztartási termékek TESZTJE

A három leggyakoribb érv a környezetbarát termékek használata ELLEN, hogy azok drágábbak, nehezebben használhatóak és beszerezni sem egyszerű őket.

Nos mi mutatunk neked 5 olyan takarító cuccot, ami amellett, hogy hatásos, kíméletes a bőrödet és sokkalta kevesebb szemetet is termelsz vele. A tesztben az Ecoegg angol gyártó termékeit vesszük górcső alá, pro és kontra érvekkel.

tovább olvasom

hordozni jó

Tegyük rendbe: hordozni jó! Mindenkinek az :).

Mikor egy baba világa jön, minden új neki, és valljuk be, többnyire minden új nekünk is.

9 hónapnyi szimbiózist nem lehet egyik pillanatról a másikra elengedni egyik félnek sem. Épp ezért szokták az első időszakot negyedik trimeszternek hívni. A babád, igénye és valószínűleg a tiéd is, a folyamatos testkontaktus, ami  nem mindig valósítható meg könnyen, pedig a kicsi fejlődéséhez és életben maradásához is nagyon fontos.

tovább olvasom

TMAC csónak

Csónakos mosható pelenka teszt

Csónakos mosható pelenka? Az meg mi lehet?! Tán úszik benne a gyerek? Neem. Ebben evezünk ki a nehéz helyzetekből? Nem, nem, hanem…
… mindjárt kiderül :). Összegzünk egy kicsit és aztán azt is megmutatjuk mi mit tapasztaltunk több féle ár-értékű, gyártmányú, szidott vagy egekig magasztalt fajtával.

tovább olvasom

mosható úszópelenka

Mit tud a mosható úszópelenka?

Jön a jóidő, hamarosan előkerülnek a kismedencék, beindul a strandidőszak és, ha eddig nem jártatok babaúszásra most már mindenképpen szükségetek lesz valamilyen úszópelenkára.  A drogériák polcairól is le lehet kapni egy csomaggal persze, de minek dobnád ki, amikor szeméttermelés nélkül, egy sokkal jobb holmi kerülhet a babád popsijára?

tovább olvasom

Mosható pelenka kölcsönzés vélemény

Mosható pelenka kölcsönzés vélemény – Melinda írta

A héten volt szerencsém kipróbálni a TEMITI mosható pelenka kölcsöncsomagját, aminek nagyon örültem. Sajnos a kisfiam épp nagyon fogzós-náthás korszakában tart, így igazán nehéz dolguk volt a pelusoknak, már ami a nagydolgokat illeti… De ilyenkor gyakrabban is szoktam pelust cserélni, így ázásunk nem is volt, csak egyszer, majd kitérek rá.
De vegyük sorra a típusokat!

 

tovább olvasom

Mosható pelenka éjszakára?

Mosható pelenka éjszakára? Háát, ezt én még nem merem…

…mondjátok sokan. De miért is? Mert átázik, vagy mert kényelmetlennek gondolod? Attól tartasz, hogy egész éjszaka a pisiben fog feküdni a babád és a nedves pelenka kicsípi a fenekét?  Vagy az eldobható számodra egyszerűbb?

Mi sem vagyunk mosható pelenka szentek és nálunk is előkerült az eldobható, főleg éjszakára, de most megtudhatod, hogyan “szoktunk le” és azt is, milyen válaszokat találtunk a fenti kérdésekre.

tovább olvasom

Pelenkatapogató belépő 2016.03.23. - MOM KK

Karácsonyi Öko Baba-Mama vásár

December 19-én lesz az első Karácsonyi Öko Baba-Mama vásár, ahol az ország legzöldebb baba és mamaholmikat, szolgáltatásokat kínáló kisvállalkozási mutatkoznak be, köztük mi is, a TEMITI csapata!

Hogy miért gyere el mindenképpen?

tovább olvasom

13 tudatos karácsonyi ajándékötlet babáknak – a jelképestől a csúcsszuperig

Bár még látszólag messziről, de határozottan közeleg a Karácsony és az ünnepi, családi összejövetelek ideje. Ha már most az ajándékokon gondolkozol, akkor az alábbi pár sor segíteni fog neked, hogy baba és környezetbarát szempontból is tökéletes legyen a választásod. Ha úgy érzed, hogy a rokonságnak is jól jön egy ilyen útmutató, ne habozz megosztani a bejegyzést :)!

Az összeállításunkban 13 olyan karácsonyi ajándékötletet mutatunk, amely baba-, és környezetbarát,örömet szerezhetsz vele, ráadásul mind nagyon trendi. 

Biztosan találsz éppen megfelelő ajándékot, legyen az jelképes gesztus, vagy egy nagyobb ajándék a legfontosabb személynek!

tovább olvasom

amit eddig nem tudtál a mosható pelenkáról

5+1 tény, amit eddig nem tudtál a mosható pelenkáról

Nem hallottál még a modern mosható pelenkáról? Nem vagy egyedül mert, a temiti.hu felmérése szerint a Magyarországon élő szülők 80%-ának ez vadiúj dolog. Nekik egyből a hajtogatós textilpelenka jut az eszükbe. Pedig! Ha megismered ezt az 5 tényt, nem is fogsz tovább gondolkodni azon, hogy mi legyen a babád fenekén!

tovább olvasom

büdös marad a pelenka

6 ok, amitől büdös marad a pelenka

Megvetted az első mosható-pelenkakészletedet és 2-3 hónap után azt érzed, hogy büdösek a pelenkák. Kimosod és mégis. Vagy épp, hogy egy cseppet pisilt a baba és nem lehet megmaradni mellette. Sőt, mintha a nedvszívás se lenne az igazi.

Ne izgulj, nem vagy egyedül, segítünk kibogozni a Gordiuszi pelenkát.. Mind a szagoknak, mind a nedvszívás csökkenésének megvan a maga oka, ami nagyon egyszerűen kezelhető.

tovább olvasom

zsebes pelenka

A zsebes pelenka – videó

Lássuk, hogy néz ki a zsebes pelenka. Ha kezdő vagy: az alapoktól indulunk, és lépésről lépésre megnézzük hogy néz ez a típus. Aki már gyakorlatban is használja, annak is mutatunk a videó végén egy trükköt, amivel még jobban kihasználhatod a zsebes pelenkádat!

Ha tetszett, nyomj egy lájkot  Youtubon is 😉

tovább olvasom

mosható pelenkák az Uzsokis Anyák Napján

Mosható pelenkák az Uzsokis Anyák Napján

Az Uzsoki kórház szervezésében holnap színvonalas rendezvényre látogathatsz el. Sok hasznos, információdús előadás lesz és már most készülhetsz a babád érkezésére, mert a kiállítók babahintákkal, hordozási tanácsadással és sok egyéb érdekességgel várnak.

tovább olvasom

Újszülött baba pelenkázása

Újszülött baba pelenkázása – moshatóval I.

Ha újszülött babádat a mosható pelenka előnyeivel szeretnéd fogadni, ez a cikksorozat neked szól. Az első részben a baba megfelelő fejlődését szolgáló terpesztartást, a helyes gerinctartással és a köldökcsonkkal kapcsolatos szempontokat vesszük sorra.

Újszülött babádra külön “újszülött” készlettel számolj, ami pont az ő, hamarosan már elképzelhetetlenül pici méreteire van szabva. A csontos popsira és a pálcikacombokra a kis csomagot képező pelenka illik, ami a köldökcsonkot sem zavarja.
Hogy ez pontosan mit jelent, máris megmutatjuk.

tovább olvasom

mosható pelenkákat

Az Európai Unió és a Magyar Állam is támogatja a mosható pelenkákat

Angliában eddig is teljesen bevett szokás volt önkormányzati támogatásra vásárolni a mosható pelenkát és 1-2 éve már nálunk, Budapest néhány kerületében is van rá lehetőség, hogy a modern, hiper-szuper mosható pelenka csomagot 90%-os támogatással szerezzük be. Aki nem budapesti lakos, annak az is jó hír, hogy a mosható pelenkák Egészségpénztári számlára elszámolhatóak, tehát az amúgy is igen kedvező pelenkázási költségeket így még 20%-al lehet csökkenteni.

tovább olvasom

Kézműves pelenka

Kézműves pelenka Szombati Kláritól

A modern mosható pelenka nem csak a pelenkázás funkcióját látja el, hanem szemet is gyönyörködtet. Szombati Klári 2 éves kisfia inspirációjának ,stílustervezői végzettségének és a varrás iránti szerelmének közös gyümölcse a Minion kézműves pelenka.

tovább olvasom

Bambinex mintás mosható pelenka

Új Bambinex mintás mosható pelenka külső

A Bambinex belga pelenkavarroda végre engedett a nyomásnak és kihozta az első mintás pelenkakülsőjét! Eddig 9 színben volt elérhető a kitesztelten szuper minőségű combszárnyas külső rész, és most először nyitottak a minták felé.
A cég első körben ezt az 5 mintát versenyeztette meg az európai moshatózós szülőknél a helyi forgalmazókon keresztül:

tovább olvasom

Farkas Veronika és Kádár Szonja pelenkázási tanácsadók

Kertvárosi Babahordozó Hét

Október 10-én, 10 órakor Pelenkatapogató előadással várunk benneteket  az Erzsébetligeti Színházban, a Kertvárosi Babahordozó Hét keretében!
Sok-sok érdekes és hasznos programmal vár titeket a rendezvény, ha már javában mosható pelenkáztok, akkor is érdemes eljönni!

tovább olvasom

Egy mosható pelenka naplója

Egy mosható pelenka naplója

Jó reggelt!
Engem valaha megvarrtak erre a világra, de már homályosak az emlékeim. Apropó, tudod, milyen nap van ma? A születésnapom, az örökbefogadásom első évfordulója, és egyben Bencebaba első születésnapja.
Nagy nap ez a mai, de nekem az a legfontosabb, hogy ma is helyt álljak Bencebaba popóján.

tovább olvasom

Egy pelenka naplója

Helló világ, hívtál, itt vagyok!
0,25 másodperc alatt érkeztem e világra, ahogy sok-sok milliárd társam is. Nagy bevetés előtt állok, érzem magamban az erőt, ide nekem az oroszlánt is! Egy emberbabán leszek csinos kis csomag, a popóját minden körülmények között szárazon tartom, a kis bőrét balzsamosságommal ápolom. Én leszek a 4500 boldog pillanat egyike! tovább olvasom
Természetes csecsemőhigiénia

EC, avagy természetes csecsemőhigiénia a gyakorlatban

Az EC, angolul elimination communication, azaz ürítéses kommunikációnak nevezett babagondozási irányzat Magyarországon természetes csecsemőhigiénia néven kezd egyre ismertebbé válni. Az elméletét Gyarmati Andrea foglalta össze nagyszerűen a Vihar a bili körül c. cikkében.
A természetes csecsemőhigiénia gyakorlása azt jelenti, hogy a baba egy-kéthetes korától figyeled, hogyan jelez a baba, mielőtt pisilnie vagy kakilnia kell és felkínálod neki az ürítés lehetőségét (bilibe, tálkába, wc-be stb.). tovább olvasom

Hogyan fényképezzük a pelenkásainkat?

Interjú Szöllősi Kiss Orsival

A kisgyerekes szülők rengeteget fotózzák a gyermeküket, nincs olyan élethelyzet, amit ne örökítenének meg, így számtalan olyan kép is készül, amin csinos mosható pelenkát visel a baba. A legtöbb fotón azonban egy takarón, hanyatt fekszik a kisbaba, így pont azt nem adja vissza a kép, amit szeretnénk megmutatni. Szöllősi Kiss Orsi gyermekfotóst kérdeztük arról, mit javasol, hogyan fogjunk hozzá a fényképezéshez.

tovább olvasom

mosható pelenkák mosása

A mosható pelenkák mosása 5 egyszerű lépésben

Biztosan te is szeretnél babapopsibarát pelenkát használni, amivel a környezetedet is kíméled, és emellett szívesen megspórolnál havi 5-10 ezer forintot.
Erre sok ezer anyuka szerint a mosható pelenka a megoldás, ám ha az első reakciód az, hogy a mosható pelenkák mosása — akárhány gyerek mellett — túl nagy vállalás és, hogy manapság ez nem szokás, akkor a kételyek és tévhitek eloszlatása végett most neked ajánljuk a pelenka-kalkulátort, és az alábbi, rövid mosási útmutatót.

tovább olvasom

Prefold, zsebes, all in one – most melyiket válasszam?

Ha érdekel a mosható pelenkázás és szívesen belevágnál, biztosan felmerült benned a kérdés, hogy a sok interneten fellelhető típus közül vajon melyik az, amelyik igazán beválik nektek?

Prefold, zsebes, all in one ? Macerás a külön külső és belső? A “mindenegyben” pelenka vajon a legjobb?

Az itt következő pelenkatípusokat a mi babáinknál mind kipróbáltuk, kitapasztaltuk az előnyeit és hátrányait és azóta már sok-sok szülő alátámasztotta a meglátásainkat. Láss neki, és válaszd ki a Ti igényeiteknek legmegfelelőbb típust.

Persze kizárólag internetes infók alapján nehéz eldönteni, melyik lesz az, amit szívesen használsz, de elöljáróban annyit, hogy mindenképpen célszerű előbb tájékozódni és több pelenkafajtát ki-, de legalábbis felpróbálni, minthogy véglegesen elköteleződnél egy mellett.

Miután megismerted a különböző fajtákat, azok előnyeit és hátrányait, könnyebb lesz kiválasztani az élesben legjobbnak bizonyuló megoldást.  tovább olvasom

Hogyan kezdtem el mosható pelenkát használni? – 1.

Vannak, akik egyből, teljes felszereléssel és fegyverzettel, újszülött babájukkal vágnak neki a mosható pelenkázásnak. Én hiszek a fokozatosságban, a fellélegzés utáni, “második” nekifutásban. Az euforikus, vagy olykor éppen sokkoló első hetek, az egymásra hangolódás, majd a magunkhoz térés és megnyugvás érzékeny időszaka után valamikor eljön a kísérletezés ideje is, amikor nekivágunk a külvilágnak. tovább olvasom

Mosható pelenkázás

Pelenkázás elvekkel, elhatározásból

Míg bizonyos csapokból ma már nagyon folyik a mosható pelenkázás mint a babaápolás modern alternatívája, addig a családok nagy többsége a passzentos csomagolású, 30 és 60 forint közötti darabáron mozgó eldobhatók közül keresgéli a számára tökéletes típust. Pedig.

tovább olvasom

Az oldalon történő látogatásod során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználók oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldalon történő továbblépéssel elfogadod a cookie-k használatát. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás