merula

Hogyan lehet egészségesebb és környezetkímélőbb – a menstruációd?

Tudtad, hogy egy nő évente 240 db tampont használ? Ez életed során 10.000 darabot tesz ki!
Belegondoltál már abba, hogy mekkora terhelés ez a környezetednek? Tudod, mit okoz ennyi
vegyszer a szervezetedben? Gondoltál már arra, hogy jó lenne valami egészségesebb és
környezetkímélőbb megoldás? Bemutatjuk az intimkelyhet:)

Megszületett a fejedben az elhatározás, hogy váltani szeretnél az eldobható tamponról valami másra, de nincs az a nagy erő, ami a betétek, így a mosható betétek pártjára állítana? Teljesen megértjük, vannak, akiket zavar a dolog, és kizárólag a belsőleg alkalmazható megoldásokra esküsznek. Ha te is közéjük tartozol, az intim kehely lehet a megoldás. 

Te jó ég, az meg micsoda!? 

Egy apró, orvosi szilikonból készült kehely, ami segít átvészelni, mi több, teljesen átlagos nappá varázsolni a nehéz napokat. Higiénikus, vegyszermentes, egészséges megoldás, ami felhasználó- és környezetbarát is. Azon túl, hogy évente 240 szemétdombra hajított tampont kerülhetsz el vele, még a menstruáció idejét, és a görcsöket is csökkentheti. 

mi

Ja, hogy még mindig nem tudod, hogy micsoda ez a kehely!? Tulajdonképpen ez helyettesíti a tampont, ugyan oda való. Felhelyezni semmivel sem kellemetlenebb, a kezelése is könnyedén begyakorolható. Összehajtod, felhelyezed, kipattan és mehetsz akár edzésre is. A kehely tökéletesen illeszkedik, és felfog minden folyadékot, ami távozni készülne, ezáltal teljesen biztonságos, és kényelmes megoldás.
Nem csak környezetkímélőbb, de sokkal egészségesebb is, mint a tampon: teljesen vegyszermentes, és nem szárítja ki a hüvely falát azzal, hogy felszívja a nedvességet. 

A tamponnal ellentétben ez nem kerül a kukába: néhány óránként eltávolítod, kiöntöd belőle a folyadékot, kiöblíted a kelyhet, és mehet is vissza a helyére.

„Mármint hogy én matassak a véremben?”

Ez elsőre sok(k)nak tűnhet, de ne felejtsd el, hogy ez a vér a sajátod. Annyi a különbség, hogy eddig a testedben volt, most pedig a testeden kívülre került. 

Ha hiszed, ha nem, ennek a harmadik típusú találkozásnak bizony bőven vannak előnyei is: sokkal jobban megismered a tested, annak működését. Ezt használva tudni fogod, hogy hol tart a menstruációd, pontosabban fel tudod mérni, hogy milyen erősséggel és meddig fog még tartani. Hamarabb észreveszed azt is, ha valamilyen változás következett be, így időben orvoshoz tudsz menni, mielőtt komolyabbra fordulna egy-egy betegség.

De igazából egyáltalán nem kell matatnod benne: amikor telítődik, csak kiveszed, kiöntöd és elöblíted. Akkor sem történik semmi, ha olyan helyen vagy, ahol az öblítés nem megoldható: elég áttörölni egy darab WC-papírral, és mehet is vissza a helyére. Semmi bajod nem lesz, ha csak este, otthon tudod majd rendesen kimosni. 

A menstruáció végén ajánlott rendesen fertőtleníteni, és így tárolni a következő hónapig, de ennél többet nem is kell foglalkoznod vele.

Milyen időközönként kell üríteni?

A tamponnal ellentétben (amit igazából 2-4 óránként muszáj lenne cserélni!) a vérzés erősségétől függően a kehely akár fél napot is kibír gond nélkül. 

És most jöjjön a legjobb rész: a kehely használói egyöntetűen arról számoltak be, hogy a menstruációjuk rövidebb lett, és kevésbé görcsölnek, vagyis sokkal-sokkal kevesebb macera van vele, mint a hagyományos megoldásokkal!

Kinek ajánlott a menstruációs kehely?

Igazából minden nőnek, akár fiatal, akár idősebb, akár még szűz, akár már szült egy-két gyereket. A kelyhek különböző méretekben léteznek, és bár próbafülkét nem tudunk biztosítani, de a leírás alapján könnyű kiválasztani, hogy melyik lesz a neked való. Ha mégis elakadnál, akkor pedig szívesen segítünk.

Amikor megérkezik, elsőre ijesztő lehet a mérete, de ne aggódj, hiszen a kelyhet nem nyitott állapotban, hanem összehajtva kell felhelyezni – így alig lesz nagyobb egy normál tamponnál. Belül magától kipattan (nyugi, ez teljesen fájdalommentes), és máris tökéletesen illeszkedik, észre sem veszed majd, hogy ott van.

Mi imádjuk a kelyhet, mert környezetbarát, bőrbarát, emberbarát megoldás, ami ráadásul sokkal kényelmesebbé teszi a nehéz napokat:)

Te kipróbálnád?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Scroll to Top