Hamac csónakos nappali és úszópelenka 2in1 - Abricot

Mit tud a mosható úszópelenka?

Itt a jóidő,  hamarosan előkerülnek a kismedencék és végre beindul a strandidőszak és ha eddig nem jártatok babaúszásra, most már mindenképpen szükségetek lesz valamilyen úszópelenkára.  Már drogériák polcain is találsz mosható megoldásokat, ezért nézzük meg mit kell tudni róluk, egy jó választással szuper holmi kerülhet a babád popsijára!

Amit feltétlenül tudnod kell…

… ,hogy mind az eldobható, mind a mosható úszópelenka átereszti a pisit, de nem is az a feladata, hogy a medence vizét kint, a baba pisijét pedig bent tartsa!

Most biztos megleptünk, de gondolj csak bele!  Ha egy sima eldobhatóban tennéd bele a vízbe, mi történne? A pelenka azon nyomban megszívná magát vízzel. A medence vizével, csurig. Oda biztosan nem megy pisi! Homok, kavicsok stb. még fér persze :).

Szóval semelyik (se az eldobós, se a mosható) úszópelenka nem tartja bent a nedvességet, ezért nem kell beléjük nedvszívó réteg. A cél az, hogy a komolyabb dolgok bent maradjanak. Ezt pedig úgy lehet megoldani, hogy combnál és derékrészen megfelelően szoros legyen az úszópelenka és a pelenka anyagán keresztül se jöjjön ki semmi (tehát egy kisbugyi nem alkalmas erre a célra).

Ha mosható úszópelenkát választasz, akkor nem műanyagból készült holmi lesz a babád popsiján és ha épp nem a vízben van, nem fő bele. Másrészt sokat teszel azért is, ennyivel kevesebb legyen a strandon a szemét. (Tudtad, hogy a veszélyes hulladéknak 30 %-a eldobható pelenka?).

Harmadrészt, annyira vagányak és csinik.

Negyedrészt, ha a babád kinőtte, jó lesz a kistesónak is, vagy akár el is adhatod.

Vimse magas derekú úszópelenka - Pink shapes

STRANDFAZON

Igen, itt jön a nehéz rész. Annyi gyönyörűséges minta közül választhatsz! Popófodrok, cuki minták, ajajajj!!!! Mégis van egy-két praktikus dolog, amire figyelj:

  1. A babád aktuális méretére való úszópelenkát szerezz be. Itt nem jó ötlet a “belenő majd”, hiszen akkor valószínűleg nem fog biztosan zárni combban és derékban.
  2. Az oldalt patentos, bugyifazonú pelenka a kényelmes strandfazon. Ha nagyobb dolog kerül bele, sokkal egyszerűbb levenni, mint az egybeszabott darabokat.
  3. A strandra legalább 2 váltás mosható úszópelenkával készülj, hogy mindig legyen egy száraz, amit ráadhatsz a babára.
  4. Léteznek 2 az 1-ben úszópelenkák, amelyeket a vízben betét nélkül úszópelenkának, a szárazon, nedvszívó betéttel felszerelve pedig normál nappali mosható pelenkának használhatsz. Itt és itt találsz ilyen termékeket.
  5. Az anyatejes picúroknak, a híg széklet miatt biztosabb megoldás kell: vagy egy alsó úszópelenka betét, vagy a zártabb, babaúszáshoz ajánlott fazon (esetleg is-is).

A BABAÚSZÁS oktatók roppant morcosak…

De ez nem igaz! Csak az NNK szigorú feltételekhez köti a működésüket bár akár medencénként eltérő követelményekkel találkozhatsz. Nekik meg ugye muszáj ezeket betartani, ha szeretnék a vizet tisztán, a munkájukat pedig megtartani.

Szóval ha babaúszásra mentek, elsősorban kérdezd meg az oktatót mit fogadnak el. Van ahol csak az eldobható úszópelenkát, van ahol eldobhatót felső kisbugyival, esetleg speciális kisgatyóval, amelynek a derék és a combrésze zsinórral állítható, vagy a duplarétegű moshatót, vagy… Tényleg kérdezd meg!!

A babák nagyon ritkán kakilnak a babaúszás 45-60 perce alatt.  Lefoglalja őket a víz, a sok esemény és hacsak nem engedték el magukat nagyon, vagy Murphy nem ólálkodik a medence sarkában, erre nem fog sor kerülni.

A babaúszásbiztos megoldás pedig a fent említett zsinórral állítható úszógatyó vagy az alul-felül széles, gumis passzéval ellátott úszópelenka és a bugyi fazonú úszópelenka úszópelenka betéttel ellátva.

Sima mosható pelenka nem jó erre a célra?

Dehogynem. Sokan használnak lestrapált zsebes vagy PUL pelenka külsőt (nedvszívó betét nélkül!!), hiszen az is tökéletesen a baba méreteire állítható. Viszont annyit tudj, hogy ha nem sérültek a külsők, akkor felgyűlhet bennük a víz, és egy vízipókpopó fog a Balatonból kijönni :D.

Extra trükk:

Nedvszívó betétre nincs szükség, ezt megbeszéltük, azonban van egy dolog, ami nagyon-nagyon jól fog jönni a strandon! Ez pedig nem más, mint a székletfogó lap! Ugyanis, ha belekakil a baba a pelusban, akkor egyszerűbb lesz kivenni a nagydolgot és strand wc-ben kiblíteni a pelenkát.

Még mit…

Hogy tökéletes legyen a pihenés, arra is gondolj, hogy mit csinálsz a vizes és használt úszópelenkákkal.

  1. A használt pelenkát öblítsd ki és egy kicsi törülközőben csavard ki. Gyorsan megszárad és vissza tudod adni a babádra, ha menne még egy extra kört. 🙂
  2. A vizes törülközőnek és nedves pelenkáknak vigyél vízhatlan zsákot, így a többi holmitok sem lesz vizes.

JÓ PANCSOLÁST!

Farkas Veronika

mosható pelenka szakértő
Azért kezdtem el tanítani a mosható pelenkázást, hogy te ezt mondhasd: "A mosipelusozás az egyik legszuperebb dolog, amivel a babámmal belevágtam". 9 éve még a saját babámmal tapasztaltakat osztottam meg, ma már a, több, mint 500 személyes tanácsadás és Pelenkatapogató előadás alatt tapasztaltakat adom tovább neked, hogy egyszerűen, a babád, a családod és a napi rutinod szerint megfelelő mosható pelenka készletet állítsatok össze. Ha most kezdenéd a mosizást, nézd meg a Mosható pelenka tanácsadás menüpontot, kölcsönözz vagy válassz a babád alkatának megfelelő pelusokat. Boldog babázást kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Scroll to Top