mosható úszópelenka

Mit tud a mosható úszópelenka?

Itt a jóidő,  hamarosan előkerülnek a kismedencék és végre beindul a strandidőszak és ha eddig nem jártatok babaúszásra, most már mindenképpen szükségetek lesz valamilyen úszópelenkára.  A drogériák polcairól is le lehet kapni egy csomaggal persze, de minek dobnád ki, amikor szeméttermelés nélkül, egy sokkal jobb holmi kerülhet a babád popsijára?

Amit feltétlenül tudnod kell…

… ,hogy mind az eldobható, mind a mosható úszópelenka átereszti a pisit, de nem is az a feladata, hogy a medence vizét kint, a baba pisijét pedig bent tartsa!

Most biztos megleptünk, de gondolj csak bele!  Ha egy sima eldobhatóban tennéd bele a vízbe, mi történne? A pelenka azon nyomban megszívná magát vízzel. A medence vizével, csurig. Oda biztosan nem megy pisi! Homok, kavicsok stb. még fér persze :).

Szóval semelyik (se az eldobós, se a mosható) úszópelenka nem tartja bent a nedvességet, ezért nem kell beléjük nedvszívó réteg. A cél az, hogy a komolyabb dolgok bent maradjanak. Ezt pedig úgy lehet megoldani, hogy combnál és derékrészen megfelelően szoros legyen az úszópelenka és a pelenka anyagán keresztül se jöjjön ki semmi (tehát egy kisbugyi nem alkalmas erre a célra).

Ha mosható úszópelenkát választasz, akkor nem műanyagból készült holmi lesz a babád popsiján és ha épp nem a vízben van, nem fő bele. Másrészt sokat teszel azért is, ennyivel kevesebb legyen a strandon a szemét. (Tudtad, hogy a veszélyes hulladéknak 30 %-a eldobható pelenka?).

Harmadrészt, annyira vagányak és csinik.

Negyedrészt, ha a babád kinőtte, jó lesz a kistesónak is, vagy akár el is adhatod.

mosható úszópelenka

STRANDFAZON

Igen, itt jön a nehéz rész. Annyi gyönyörűséges minta közül választhatsz! Popófodrok, cuki minták, ajajajj!!!! Mégis van egy-két praktikus dolog, amire figyelj:

  1. A babád aktuális méretére való úszópelenkát szerezz be. Itt nem jó ötlet a “belenő majd”, hiszen akkor valószínűleg nem fog biztosan zárni combban és derékban.
  2. Az oldalt patentos, bugyifazonú pelenka a kényelmes strandfazon. Ha nagyobb dolog kerül bele, sokkal egyszerűbb levenni, mint az egybeszabott darabokat.
  3. A strandra legalább 2 váltás mosható úszópelenkával készülj, hogy amíg szárad az egyik, addig a másikban lehessen homokozni, szaladgálni, leenni, stb.
  4. Az anyatejes picúroknak, a híg széklet miatt biztosabb megoldás kell: vagy egy alsó úszópelenka betét, vagy a zártabb, babaúszáshoz ajánlott fazon (esetleg is-is).

A BABAÚSZÁS oktatók roppant morcosak…

De ez nem igaz! Csak az NNK szigorú feltételekhez köti a működésüket bár akár medencénként eltérő követelményekkel találkozhatsz. Nekik meg ugye muszáj ezeket betartani, ha szeretnék a vizet tisztán, a munkájukat pedig megtartani.

Szóval ha babaúszásra mentek, elsősorban kérdezd meg az oktatót mit fogadnak el. Van ahol csak az eldobható úszópelenkát, van ahol eldobhatót felső kisbugyival, esetleg speciális kisgatyóval, amelynek a derék és a combrésze zsinórral állítható, vagy a duplarétegű moshatót, vagy… Tényleg kérdezd meg!!

A babák nagyon ritkán kakilnak a babaúszás 45-60 perce alatt.  Lefoglalja őket a víz, a sok esemény és hacsak nem engedték el magukat nagyon, vagy Murphy nem ólálkodik a medence sarkában, erre nem fog sor kerülni.

A babaúszásbiztos megoldás pedig a fent említett zsinórral állítható úszógatyó vagy az alul-felül széles, gumis passzéval ellátott úszópelenka és a bugyi fazonú úszópelenka úszópelenka betéttel ellátva.

Sima mosható pelenka nem jó erre a célra?

Dehogynem. Sokan használnak lestrapált zsebes vagy PUL pelenka külsőt (nedvszívó betét nélkül!!), hiszen az is tökéletesen a baba méreteire állítható. Viszont annyit tudj, hogy ha nem sérültek a külsők, akkor felgyűlhet bennük a víz, és egy vízipókpopó fog a Balatonból kijönni :D.

Még mit…

Hogy tökéletes legyen a pihenés, arra is gondolj, hogy mit csinálsz a vizes és használt úszópelenkákkal.

  1. A használt pelenkát öblítsd ki és egy kicsi törülközőben csavard ki. Gyorsan megszárad és vissza tudod adni a babádra, ha menne még egy extra kört. 🙂
  2. A vizes törülközőnek és nedves pelenkáknak vigyél vízhatlan zsákot, így a többi holmitok sem lesz vizes.

JÓ PANCSOLÁST!

[woo-product-slider-pro id=”20228″]

KIK VAGYUNK MI?

Mosható pelenka tudnivalók
Farkas Veronika és Kádár Szonja pelenkázási tanácsadók, a temiti.hu honlap és az ÖkoBaba PONT alapítói. 

Azért vagyunk itt, hogy segítsünk neked a környezetbarát és vegyszermentes babázásban.

– megmutatunk mindent a mosható pelenkázással kapcsolatban a Pelenkatapogatón, vagy Budapesten az Ökobaba PONTon (1203, Bp., Téglagyár tér 7-9.)
– megválaszolunk minden, a mosható pelenka használatával kapcsolatos kérdést (helyes feladás, mosás, kezelés) az e-mail-tanfolyamunk keretében, és bármikor írhatsz nekünk az info@temiti.hu e-mail címre
– ha olyan egészségügyi problémával küzdötök, amelyre megoldás a mosható pelenka (gombásodás, pelenkakiütés, ekcéma, helytelen csípőtartás), elmondjuk a pontos használatát
– védőnőknek, egészségügyi szakembereknek tartunk szakmai bemutatót
– minőségi, mégis elérhető árú mosható pelenkákat és kiegészítő termékeket kínálunk MOSHATÓ PELENKA BOLTunkban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Scroll to Top