6. Mosható pelenkakészlet – beszerzés okosan

e-mail-tanfolyam
6. Mosható pelenkakészlet
– beszerzés okosan

A mosható pelenkakészlet beszerzésénél kulcsfontosságú (a szerencsén túl még) a tájékozottság és átgondoltság mind ár, mind minőség szempontjából. Mielőtt bárki megfosztaná magát a kitűnő minőségű mosható pelenkák használatától – mondván, hogy erre neki nincs pénze -, oszd meg vele is az alábbi ötleteket és jó tanácsokat.

 KÉSZÜLŐDÉS MÉG A 9 HÓNAP ALATT 

1. tipp  Tájékozódj és építgesd a pelenkakészletedet apránként, darabonként, kényelmesen elosztva a költségeket. Bár hol van ez a babaágy és babaruhák, a pelenkázóasztal és autós kagylóülés, gyerekszoba-dekorálás költségeihez képest!… Amikor szükséged lesz a pelenkákra, már mind kéznél lesznek. Így a babád születése után extra körök futása nélkül, könnyedén megy majd az indulás, vagy az eldobható pelenkákról való átállás.

mosható pelenkakészlet

2. tipp  Rendszeresen tedd félre egy-egy, meg nem vásárolt, eldobható pelenkacsomag árát még a 9, pelenkamentes hónap folyamán. Hamarosan eldobható pelenkára költenéd el az összegyűlt összeg többszörösét. Így viszont gazdaságosan szerezhetsz be belőle egy-egy mosható pelenka próbacsomagot, vagy egyszerre és időtakarékosan akár a teljes készletet.

3. tipp  Lelkes barátoktól és segítőkész rokonoktól kérj mosható pelenkát ajándékba a “babaváró bulira”, a babaköszöntő látogatásra (persze, csakis a komatál után). Te kiválasztod, ők meg házhoz hozzák neked a mosható pelusokat, vagy meglepnek egy beváltható ajándékutalvánnyal, amiből aztán olyan pelenkákat vehetsz, amelyek tökéletesen megfelelnek az igényeiteknek.
[border]

 HA MÁR KEZEDBEN A BABÁD 

mosható pelenkakészlet

4. tipp  Ha bizonytalan vagy és nem akarsz kockáztatni, kölcsönözz ki többféle pelenkátkölcsön pelenkacsomagot, és pár nap alatt kiderül, melyik mit tud és melyiket szereted.

5. tipp  Természetesen most is élhetsz a fokozatossággal: kezdd egy-egy darabbal, egy-két pelenkafajtával, majd bővítsd az igényeid szerint. Amikor már eldobható pelenka nélkül ér körbe a mosható pelenkaállományod, teljesnek mondhatod a készletet. Végül ilyenkor jól jöhet még 2-3 darab, hogy lehetőséged legyen a lazább, lustább napok beépítésére (saját tapasztalat, személyes jótanács).
[border]

 HONNAN TUDHATÓ ELŐRE, HOGY MEGBÍZHATÓ-E A PELENKA? 

Érzékeny kérdés. Találkoztunk már sok kellemetlen esettel, aukciós oldalakon és bababörzéken történt vásárlás kapcsán (vékony, vagy elhasználódott PUL-réteg, újszülöttnek hirdetett, óriási zsebes pelenka, csikorgó műszálas anyag, bevarrt zacskó mint vízzáró réteg, kifizetés után eltűnt pelenkarandelés), és természetesen számos pozitív példával, elégedett vásárlóval, azóta több gyereket végigmoshatózott szülővel is.
Mi is sokféle mosható pelenkát kipróbáltunk, és csak azokat ajánljuk, amelyeknek a minőségéről, vízmegtartó képességéről, és használhatóságáról személyesen meggyőződtünk.

6. tipp  Ismeretlen termékből “vakon”, elsőre csak 1-2 darabot vegyél, és csak ha jó tapasztalatokat szerzel vele, vásárolj belőle többet.

7. tipp  Vásárlás előtt tájékozódj, olvass véleményeket a termékekről fórumokon, fb-csoportokban.
Ha személyesen, üzletben vásárolsz, kérdezd az eladót – a felkészült és elérhető segítség felbecsülhetetlen érték a tájékozódásban.

8. tipp  Nézd meg, vedd a kezedbe, tapogasd meg, mielőtt megveszed.
[border]

 MEDDIG LESZ JÓ A PELENKA A BABÁRA?

Minden baba arányai mások: vékonyka és hurkás combok, nagy pocak és karcsú (már-már) derék, fokhagyma és kerek popsi, és ezek az arányok időről időre változnak: újszülött korban slank, később hízós (gyarapodó) és megnyúlós (növekedő) időszakok váltakoznak. Ne ess kétségbe, ha a jól bevált pelenka hirtelen nem illik rá a babádra, mert éppen kinyúlta vagy pont fordítva: kihízta. Ekkor jön jól a másik típus (amit eddig mellőztél), mert az meg tökéletesen passzol a vonalaihoz. Érdemes tehát több típust kipróbálni és beszerezni – valamelyik mindig tökéletes lesz.
Mindenesetre, az előrelátásra és utólagos eljárásra is van két ötletünk.

9. tipp  Nézd meg és próbáld fel a babádra a mosható pelenkákat, mint ahogy a ruháiddal tetted vásárláskor.

10. tipp  Ha nem áll jól a babádon a pelenka, internetes vásárlás esetén 14 napig élhetsz az elállás jogával. Ilyenkor a még nem használt, sértetlen állapotban visszaküldött pelenka árát visszakapod, vagy kicserélheted másik méretre illetve fajtára.

 

[border]

Vissza az előző részhez >>> 5. Mosható pelenkák kezelése

[border ]

Ha szeretnéd megosztani másokkal, amit itt olvastál, ezt a linket küldd el nekik. Így az e-mail-tanfolyam többi 8 részét is meg fogják kapni. Köszönjük.

Scroll to Top