6. Mosható pelenkakészlet – beszerzés okosan

e-mail-tanfolyam
6. Mosható pelenkakészlet
- bevásárlás okosan

Ahogy írtam, a mosható pelenkára a mosással együtt is jelentősen kevesebbet adnak ki a szülők (az elmúlt 12 év felmérései és vásárlói szokásai alapján számolva), azonban van néhány hasznos tapasztalat, hogyan tudod még ügyesebben intézni a bevásárlást!

1. tipp    NE VÁSÁROLJ BE A VÁRANDÓSSÁG ALATT! Vagy csak óvatosan :)!

Mennyi, de mennyi szülővel találkoztunk, aki pórul járt az akciós, vagy másodkézből vásárolt pelenkákkal.

Azért, mert örömteli mosható pelenkázásnak két titka van! Az első, hogy a babádra illeszkedő, méretben megfelelő pelenkákat válassz!

A második, hogy az adott pisimennyiséghez megfelelő mennyiségű és minőségű betétet válassz! Tudod már most is, milyen alkatú lesz a babád 5-6 kilós korában? És mennyit fog pisilni? Ugye nem?

Ezért ne vásárolj össze-vissza, mintákba és a cukiságba beleszeretve. Vannak újszülötteknek készült mosható pelenkák, az első időszakra ezek tökéletesek lesznek, a többit ráér utána eldönteni.

2. tipp  Kölcsönözz ki egy mosható pelenka készletet! 

Újszülött és nagyobb babáknak is a legjobb spórolós tanácsunk! 

Ha várandós vagy, 1-2 héttel a baba érkezése előtt foglalj le magatoknak egy bérelhető, újszülött popsira szabott csomagot. Így minden ott lesz, amire csak szükségetek lehet, nem kell neked megálmodni, hogy mi fog beválni.  A 40-50 000 Ft-os újszülött készlet helyett így töredékáron pelenkázhatod a dedet és kimaxoljátok a környezetbarát vonalat is! (a készletet akkor küldjük ki, amikor kéritek, és egy nap alatt megérkezik)

Amikor pedig a babád már több, mint 5 kilós, akkor pedig kifejezetten az ő méreteire és a te igényeidre szabva állítunk össze egyedi mosható pelenka csomagot! Remek móka lesz a mosható pelenka által még jobban megismerni a babádat!

És így biztosan felesleges ideg-és pénzkidobás nélkül vásárolhatod meg a saját készletedet.

Mosható pelenka kölcsönzés

3. tipp Kérj EGÉSZSÉGPÉNZTÁRI számlát! 

Amennyiben EP tag vagy ne felejts el az EP kérése szerinti számlát kérni. Ennek semmilyen különösebb feltétele nincs, egyszerűen vásárláskor írd az Ep által kért adatokat a számlázási névhez és a vásárlás összegének 20%-át adójóváírás formájában visszaigényelheted. Hogy flottul menjen a dolog, érdeklődj a kívánalmakról a Pénztáradnál, mert nem mindegy, hogy szolgáltatást, vagy terméket vásárolsz, a saját nevedre, vagy a Pénztár címére kell kiállítani a számlát.

Nincs Egészségpénztári tagságod? Bogi kolléganőnk akár telefonon is segít Neked nyitni egyet! >>> Időpontegyeztetés

4. tipp  Rendszeresen tedd félre egy-egymeg nem vásárolteldobható pelenkacsomag árát még a 9, pelenkamentes hónap folyamán. Hamarosan eldobható pelenkára költenéd el az összegyűlt összeg többszörösét. Így viszont gazdaságosan szerezhetsz be belőle egy-egy mosható pelenka próbacsomagot, vagy egyszerre és időtakarékosan akár a teljes készletet.

 

5. tipp  Pont a minap kérdezte egy szülőpár tőlem, hogy mi a legjobb tanácsom? Jó sok féle megoldás van a sikeres kezdésre, de ha teljesen őszinte akarok lenni Veled, akkor a legbiztosabb, legpozitívabb és költséghatékonyabb megoldás az, ha felpróbálod, majd a jó darabokat kipróbálod a babáddal. 

Ha van kedved, kiránduljatok el hozzánk, Pesterzsébetre, ha messze vagyunk, akkor erre tökéletes megoldás a már nagyobb babáknak szóló, babaalkat szerint összeállított   kölcsön pelenkacsomag és pár nap alatt kiderül, melyik mit tud és melyiket szereted meg használat közben.

6. tipp  Azonnal és most akarod, kitérők nélkül?  A saját daraboknak is van egy hatalmas előnye: ha már megvásároltad, sokkal több energiát teszel bele, mintha csak kölcsönöznéd. 

Mint ahogy minden új dolognál, a mosható pelenkának is akkor leszel mestere, ha gyakorolsz. Legyél türelmes magaddal! Ér hibázni, abból csak tanulsz.

Élhetsz itt is a fokozatosság elvével: kezdheted egy-egy darabbal, egy-két babaalkat szerinti pelenkafazonnal, majd bővítsd az igényeid szerint.

Amikor már eldobható pelenka nélkül ér körbe a mosható pelenkaállományod, teljesnek mondhatod a készletet. Végül ilyenkor jól jöhet még 2-3 darab, hogy lehetőséged legyen a lazább, lustább napok beépítésére (saját tapasztalat, személyes jótanács).

Természetesen működhet a teljes csomag azonnal megoldás is, ha szívesen és megfontoltan döntesz. Ez esetben a honlapon találsz előre összeállított csomagokat, amelyek leírása úgy készült, hogy a lehető legjobban tudj választani vagy inspirálódni. 

7. tipp Lelkes barátoktól és segítőkész rokonoktól kérj mosható pelenkát ajándékba a “babaváró bulira”, a babaköszöntő látogatásra (persze, csakis a komatál után). Te kiválasztod, ők meg házhoz hozzák neked a mosható pelusokat, vagy meglepnek egy beváltható ajándékutalvánnyal, amiből aztán olyan pelenkákat vehetsz, amelyek tökéletesen megfelelnek az igényeiteknek.

8. tipp 30-60 000 Ft egyszeri mosható pelenka támogatás már 4 Önkormányzatnál! Rászoruló, többgyermekes családokat, tartós betegséggel küzdő gyerekeket, de akár pelenkadermatitiszben (pelenkakiütés) szenvedő babákat is támogatnak a következő Önkormányzatok. A keret általában nem kihasznált, érdeklődj itt is bátran!

A Komlói , a Budavári, a VI.kerületi és az V.kerületi Önkormányzat. 

 

9. tipp   Garancia. Bármilyen fura és meglepő, a mosható pelenkákra alapból nem jár kötelezően a garancia vagy jótállás. Ezek a termékek higiéniai terméknek minősülnek, ezért amikor hozzád kerülnek a webshopból és kibontottad a dobozt már vissza sem küldhetnéd. Igen, itt direkt van feltételes mód. 

Több gyártó, és több kedves pályatársunk velünk együtt – magyar családi webshopok – sokkal több garanciát nyújtunk, mint ami elvárt. Egyszerűen, mert szeretnénk, hogy a mosható pelenka egy valóban tartós és élhető megoldás legyen a családodnak és nem egy húerrederáfáztam rémálom. Önzőek vagyunk, na. Mert ha Te tartósan mosható pelenkát használsz, akkor a mi gyerekeink környezete is tisztább lesz a jövőben :)!

A temiti.hu webshopban például fazongaranciával vásárolhatsz, ami azt jelenti, hogy a nem kimosott, csak egy tiszta eldobható pelenkára felpróbált, de nem fazon pelenkákat mi, a saját költségünkön visszahozatjuk. Kicseréljük szívesen másikra vagy visszautaljuk a termék árát, ahogy neked jobban tetszik.

Sőt, egy évig javítjuk vagy ha nem javítható gyári minőségben, akkor cseréljük is azokat a pelenkákat, amelyeken valamilyen gyártói hiba jött elő. Itt természetesen feltétel, hogy a megfelelően kezeld őket, pl. ne használj több, mint 5% szappan és illóolajtartalmú, fehérítő, alkohol stb, tartalmú mosószereket. A javítás minden lépését magunkra vállaljuk, az oda-vissza szállítástól, a gyári hozzávalók beszerzéséig. Neked csak a futárnak kell ajtót nyitnod és persze kitisztítva becsomagolni a javítandó pelenkát.

10. tipp   Mindig elérhető kedvezmények. A folyamatos kedvezmények többfélék lehetnek. Vásárlás után járó pontok (például a Temiti pontok, amelyeket minden vásárlásnál megkapsz és el is költhetsz, ha regisztrált fiókod van), vagy hűségprogramok (pl. a Hamac gyűjtőkártya, amin, ha megszeretted ezt a márkát, több, mint 26 000 Ft-nyi ajándékot kaphatsz).

Bízom benne, hogy az EP számla, az Önkormányzati támogatás lehetősége, az állandó kedvezmények és a tudatos döntés megerősít, hogy nyugodtan választhatsz jó minőségű, európai alapanyagokból készülő, babádra tökéletes mosható pelenkákat.

 Vissza az előző részhez >>> 5. Mosható pelenkák kezelése

Ha szeretnéd megosztani másokkal, amit itt olvastál, ezt a linket küldd el nekik. Így az e-mail-tanfolyam többi 8 részét is meg fogják kapni. Köszönjük

Scroll to Top