Hogy néz ki a mosható pelenka?-SPLIT

e-mail-tanfolyam
1/1. Hogy néz ki a mosható pelenka?

Mivel még nem megszokott a boltok polcain, bizonyára feltetted magadnak a kérdést: hogy néz ki a modern mosható pelenka? Bevezetésként az alapoknál kezdjük és megmutatjuk Neked mi a közös a sok-sok mosható pelenka között.

A mosható pelenka 3 fő részből áll.

(1) A pelenkakülső egy VÍZZÁRÓ réteg – a nedvesség kijutását akadályozza meg.
(2) A pelenkabelső a nedvesség benntartásáért felel – ez a NEDVSZÍVÓ réteg.
(3) Opcionális az ELDOBHATÓ papír v. kukoricarost betét – a széklet felfogására

hogy néz ki a mosható pelenka
(1) Vízzáró pelenkakülső

Bármilyen fajta pelenkát  is választod (és van ezer!) mindig ez a rész kerül legkívülre. Ez akadályozza meg, hogy a nedvesség kikerüljön a pelenkából, emellett  másik fontos tulajdonsága, hogy átereszti a levegőt, ezért a babád bőre szeretni fogja!

Többféle anyagból készülhet, lehet laminált textil vagy gyapjú, formára nadrágpelenka vagy kisnadrág alakú, állítható vagy fix méretű.

Külön nem szabad használni, mindig kell bele valamilyen nedvszívó réteg.

A mosható pelenka külsőt patentokkal vagy tépőzárakkal igazíthatod a babád alakjára és ezt tedd is meg, hogy egyrészt minden bennmaradjon, aminek bent kell, másrészt, hogy neki kényelmes legyen, ne nyomja és szorítsa sehol!

Hallottál, tapasztaltál már olyat, hogy a baba tarkóig kakás lett? Képzeld, ez moshatóban  egyáltalán nem fordul elő! A titok a gumírozásban van: egy 45 forintos eldobható pelenka gumírozása nem vetekedhet egy 3-4 ezer forintos termékével :).

(2) Nedvszívó belső

A mosható pelenka imádnivaló tulajdonsága, hogy a nedvszívás teljes mértékben a te babád igényeire szabható.

Ehhez különböző anyagú és formájú nedvszívó belsők állnak a rendelkezésedre. A tetra pelenka is még mindig jó és olcsó nedvszívó, de vannak ennél sokkal praktikusabb és könnyebben kezelhető darabok.

Pelenka belsőből sok kell. Egy születéstől szobatisztaságig készletbe 24-30 darab is elfér. Amikor kicsi a babád sokszor fogod cserélni, mikor nagyobbacska, akkor a nedvszívásra helyeződik a hangsúly.

Jó, ha strapabíró és egyszerű belsőket választasz, hiszen akár 300-szor is kimoshatod őket egy születéstől-szobatisztaságig időszakban. És igen, már most szólunk: ezért keresd a minőségi pelenkákat, mert nem mindegy, hogy 2 gyereket is kiszolgálnak vagy fél év múlva dobhatod ki az ablakon.

A Pelenkatapogató bemutatókon szinte mindig megkérdezik tőlünk, hogy a mosható pelenkát hány óránként kell cserélni? 

Ne izgulj, nem kell óránként szaladgálnod. Ugyanúgy, mint az eldobhatót, nappal 2-3 óránként, éjszaka pedig egyáltalán nem kell cserélni. Tudod, hogy miért? Mert TE állítod be a nedvszívást! Ha sokat pisil a babád, beteszel még egy nedvszívó réteget és kész!

 

Olyan pelenkabelsőket válassz, amelyek nedvszívó és száradási tulajdonságai is megfelelnek az igényeiteknek. Egy kis segítség: a belsőket nedvszívó képesség és száradási idő szempontjából a következő, növekvő sorrendbe lehet állítani (saját tapasztalataink szerint):

bébiplüss (vagy ‘minkee’): viszonylag kevés nedvességet bír el, cserébe nagyon gyorsan szárad, piskótabetét vagy patentolható betét formájában a leggyakoribb;
pamut:  jól kihasználható és strapabíró belső anyag, formázott betét, textilpelenka és prefold pelenka anyaga, sok rétegben is könnyen szárad
bambusz: nadrágpelenkaként 2, formázott pelenkabetétként 2-4, vastagabb rétegben érvényesül, a varrásoknál, patentoknál lassabban szárad;
kender-pamut: nadrágpelenka és formázott betét formájában találkozhatsz vele, nagy a nedvszívóképessége, viszonylag lassan szárad.

1/2. rész – Miből áll az eldobható pelenka? Tovább…>>>

[border ]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Scroll to Top