TotsBots H.E.R.O. pelenka - Happy days
 • SZÍVESEN MOSHATÓ PELENKÁZNÁL, DE NEM TUDOD HONNAN INDULJ?

 • IGAZODJ EL GYORSAN és KEZDJ EL MOSHATÓ PELENKÁZNI EGYSZERŰEN és ÖRÖMMEL!

 
  

  •  A 9 részes email sorozatból megtudhatod (csak napi 5 perc olvasás!):

  • milyen fajta mosható pelenkák vannak és miért?
  • hogyan szerezd be a legtökéletesebb első darabokat
  • hogyan kezeld őket a legegyszerűbben, hogy ez öröm legyen, ne nyűg
  • hogyan takaríthatsz meg rengeteget még a mosható pelenkázáson is
 • A tanfolyamot a saját tapasztalataimon kívül, a több száz babás mosható pelenka tanácsadás során összegyűjtött apró tippekkel is gazdagítottam. Így Neked még egyszerűbb lesz elkezdeni :).
 •  

Szeretettel,

Farkas Veronika

temiti.hu alapító, mosható pelenka tanácsadó

29 hozzászólás: “Mosható pelenka email tanfolyam”

 1. Kedves Veronika!

  Koszonjuk, nagyon hasznos volt. Barcsak azelott talaltam volna ra a tanfolyamra, mielott belevagunk: nagyon sok energiat takaritottam volna meg magamnak – ugyanakkor most annal nagyobb a konnyebbseg, minden letisztult es egyszerusodott. Minden ismerosomet hozzad iranyitanek eloszor, hogy lassak hogy pont olyan elmeny egy jo moshato pelenkat feltenni a kisbabamra, mint a legcukibb, legkenyelmesebb ruhacskakba oltoztetni!

 2. Nagyon hasznos, részletes és jól átlátható a mosható pelenkák bemutatása, örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra. A mosható pelenkázásnak már korábban nekiálltam, de utólag is segített pár dolgot tisztázni.
  Két kérdésem maradt. Az egyik, hogy mit javasoltok arra az esetre, ha hosszabb időre kimozdulunk a babával, és nem otthon kerül sor a pelenkacserére. Van valami praktikus tárolási lehetőség a használt pelenkához? Nehezen tudom elképzelni, hogy kakis – pisis pelenkát cipeljek fél nap a hátizsákomban… (nadrágpelenkás típus használok)
  A másik kérdésem a baba bőrének ápolására vonatkozik. Mióta átálltam a mosható pelenkára, gyakori probléma a pelenkakiütés, sokszor szinte a teljes bőrfelületen a pelenka alatt. Nedves popsitörlőt használok, utána textilpelenkával szárazra törlöm, aztán bekrémezem (ebből többfélét is próbáltam már). A mosószerrel nem lehet gond, mert a ruháit is azzal mosom. Erre vonatkozóan van esetleg tanácsotok?

 3. Kedves Veronika!
  Hálám örökké üldözni fog ezért az e-mail sorozatért! Első babával vagyok várandós, de már a babatervezés során elhatároztam, hogy mosis család leszünk. A háztartásunk más területein is fontosnak tartjuk a környezetünkre való odafigyelést, ez sem lehetett kivétel. Emellett még több kistesót is tervezünk, így sokkal gazdaságosabb is!
  Mielőtt rátok találtam, már rengeteg oldalt elolvastam, csoportokhoz csatlakoztam..de hatalmas káosz képződött bennem hogy akkor most pontosan milyen fajták, milyen betétek, méretek, mennyiségek..Itt szépen összefoglalva kézhez kaptam, és rendet tehettem a fejemben.
  Mi ai2 és zsebes pelusokkal fogunk kezdeni, illetve ezek kombinációjával, külön újszülött és külön 5kg feletti készlettel (nagyon hasznos, hogy a betétek között már szuperül van lehetőség, hogy mindkét készlettel használhassuk majd). Úgy éreztem, ez passzol hozzánk, és a család is hamar belejöhet majd.
  Persze minden kezdet nehéz, biztosan lesznek bakik is, de nagyon elkötelezettek vagyunk, és biztosan tudom, hogy ez a kisbabánknak is sokkal jobb lesz!

 4. Kedves Veronika,
  A nálatok tett személyes látogatás után olvastam végig ezt az összefoglalót, enélkül biztosan kudarcba fulladt volna a mosizás 🙂 Most nagyon eltökélt vagyok és a családom is nagyon jól fogadta az átállást az én lelkesedésemnek köszönhetően!
  Köszönöm neked hogy ekkora küldetéstudattal állítottad össze az anyagot 🙂
  Alig várom hogy ismét mehessek hozzátok a boltba is egy-egy “szerelem darabért” ahogy írtad 🙂
  Emese

 5. Szia Veronika!

  Köszönöm a tanfolyamot, hasznos volt. Már jobban átlátom a különböző pelus típusokat. Még hátra van pár hét a kicsi érkezéséig. Első körben szeretnénk majd kölcsönözni pelenkacsomagot és azzal belevágni a mosizásba. 🙂

 6. Kedves Temiti!

  Nagyon köszönöm a tanfolyamot! Első babával vagyok várandós és az internetet rengeteg információ volt egyszerre a mosipelusozásról, amiből lehetetlennek éreztem kiszűrni a hasznosakat. A ti összefoglalóitokba szerintem minden benne volt. Bár tudom, hogy biztosan lesznek meglepetések a gyakorlatban, de felkészültnek és sokkal nyugodtabbnak érzem magamat.

  Biztosan személyesen is el fogok látogatni hozzátok!

  Köszönöm!
  Petra

 7. Szia Veronika,

  Köszönöm a tanfolyamot, kicsit tisztább a kép, de annyira még nem vagyok bátor, hogy rögtön az első napoktól belevágjak. Még pocakban van a baba, és azt tervezem, hogy ha az első hónapok zaklatottsága kicsit enyhül, akkor felkeresem a tanácsadást és/vagy rendelek próbacsomagot, és talán meg is próbálkozunk vele.

  Két dologra nem igazán kaptam választ a tanfolyamból:
  – Mi a helyzet a szárítógéppel? Mi mehet bele, mi nem, milyen programon? Ilyenkor kimarad a napon szárítás, az mennyire baj, stb. Szóval aki egyébként szárítógépet használ, az hogyan illessze bele a mosipelusokat?
  – A másik szintén a mosással kapcsolatos. Én jelenleg heti egyszer mosok, akkor több adagot (külön fehéret, sötétet és színeset). Nem tudom elképzelni, hogyan illene ebbe a 2-3 naponta mosás, ennyi idő alatt nem gyűlik össze egy adag ruha (pedig kicsi a mosógépem), fél adagot meg nem mosok. Gondolom, a megoldás egy nagyobb készlet, de ez már biztosan némi módosítást igényel pl. a használt pelenkák tárolásában. Szóval hogy járjon el az, akinél nem opció 2-3 naponta mosni?

  Köszönöm az infókat még egyszer, lehet, hamarosan találkozunk. 🙂
  Veronika

  1. Farkas Veronika

   Szia Veronika!
   A mosható pelenkák pont olyanok, mint a ruhák – egyrészt van olyan anyag, amit lehet és van olyan anyag, amit nem lehet szárítógépezni. Erre az összes pelusban, a bevarrt címkén kapsz maj pontos választ. Nagy vonalakban azért elmondható, hogy a külsőket egyáltalán nem, a betéteket pedig alacsony hőfokon lehet betenni a szárítógépbe. A másik kérdésedre az a válasz, hogy míg most csak “simán” felnőttként elegendő a heti egyszeri mosás, addig babával inkább sűrűbben tesznek be mosást a szülők, mert nem életszerű tárolni a sok – leginkább foltos – holmit. Amennyiben mégis sikerül így alakítani a mosást, akkor is zserintem csak a belsőket érdemes gyűjteni, a külsőket pedig esténként gyorsan, kézzel átöblíteni. így lesz rentábilis a készlet. Illetve a tárolásnál bevethetőek a következő trükkök: mosást előöblíteni – tehát esténként bedobni az összegyült pelusokat egy 15 perces programra, hogy a pisi nagy része kiöblítődjön és amikor összegyűlt egy nagyobb adag, akkor egyben kimosni. Az előöblített pelenkákat lehet a babaruhákkal, ágyneművel, stb. mosni. Ha pedig 7 napos készletet tervezel, akkor 48 db betéttel számolj, amelyeket érdemesebb lesz talán a száraz tárolással gyűjteni, vagy mosóhálós vödörben kicsepegtetni. Remélem tudtam segíteni! Várlak Benneteket szeretettel! Üdv, Veronika

  2. De jó, pont ezeket a kérdéseket akartam feltenni 🙂
   Annyi, hogy nálunk már van egy gyerkőc és továbbra is heti 1x mosunk 😀 De azt hiszem így már hozzá merünk majd fogni a mosizáshoz 🙂

 8. Sziasztok!
  Szuper lehetőségnek tartom ezt a tanfolyamot, de nekem egyelőre fogalmam sincs, hogy milyen pelenká(ka)t vennék, és magától a mosástól is tartok. Azt érzem, hogy nagyon sok féle pelenka típus (és egy típuson belül sok rész) van. Elvesztem közöttük.
  Egyelőre nem érzem, hogy lenne erőm kísérletezni és az esetleges kudarcokat kezelni. Most 2 és fél hónapos a kisfiam. Azt tartom elképzelhetőnek, hogy egyszer rendelek majd tőletek próba pelusokat és azokon keresztül kipróbáljuk a mosható pelenkázást.
  Köszönöm ☺️

  1. Farkas Veronika

   Szia Fruzsi!

   Köszi szépen a visszajelzést! A mosható pelenka kicsit olyan, mintha ruhát rendelnél online: millióegy gyártó, fazon, anyag. Ember legyen a talpán, aki elsőre jót rendel. De mosható pelenkázni is valójában csak annyira kihívás, mint reggel felöltözni a szokott ruháidba. A kölcsönzés jó ötlet, mi kitaláljuk helyetted mi kerüljön a csomagba, neked csak próbálgatni kell. (a mosástól pedig ne tarts, egy gyors öblítés és aztán a mosógép kimossa a pelusokat!)

 9. Szia Veronika!

  Nagyon köszönöm a tanfolyamot, nagyon hasznos volt. 🙂
  2 napja el is kezdtünk mosizni a 2 hónapos lányommal, használtan vettem 2 fajta pelenkát (3-3 db) de az egyik szerintem nem fazon. Várom már a kölcsönzős csomagot, hogy abban kipróbáljunk több félét, és megtaláljuk a tökéletes mosipelust.
  Abban nem vagyok biztos, hogy a combjánál mindig befele kell igazítani, vagy bizonyos pelusoknál nem kell, jó úgy ahogy feladom?
  Köszi,
  Betti

  1. Farkas Veronika

   Szia Betti!

   Gratulálok hozzá, hogy elkezdted és örülök, hogy hasznosak voltak az emailek. Nem feltétlenül kell befelé igazítani, ez inkább márkafüggő.

   A kölcsönzős csomag használati útmutatójában lesz egy videó, remélem az ott elmondottak is segíteni fognak.

   Üdv,
   Veronika

 10. Kedves Veronika!

  Nagyon köszönjük a lehetőséget, hogy kipróbálhattuk a különböző mosipelusokat. A tanfolyamért külön köszönet, minden kérdésre – és még annál is többre – kiterjed, nagyon precízen össze van rakva.

  Sajnálom, hogy nem szántam rá magam előbb, hogy kipróbáljuk a mosható pelenkázást. A kisfiunk 14 hónapos, igazi örökmozgó, szinte egy percre sem áll meg, az eldobható bugyipelenka feladása is egy birkózással ér fel néha. A mosipelusokkal ezért nagy szomorúságomra kínlódáskén éltük meg a pelenkázást 🙁 Biztosan a gyakorlatlanságom is okozta, de úgy gondolom, nekünk a mosiban is a bugyifazont kellene keresnem.

  Elkezdtem alternatívákat keresni. Esetleg tudsz olyan készítőt/márkát ajánlani, aki/ami beválhat nekünk?

  Nagyon köszönöm előre is! 🙂 További sok sikert kívánok a munkátokhoz!

 11. Kedves Veronika!
  Szuper a tanfolyam, köszönöm!
  Szívesen olvasnék többet az anyatejes széklet kezeléséről, ill. arról, hogy a babalkatokhoz, korszakokhoz melyik pelenkát érdemes megvenni. Üdv, Dóri

 12. Tóth Zsófia

  Kedves Veronika!
  Köszönöm a tájékoztató emaileket a mosható pelenkázásról, nagyon hasznosak voltak!
  Azt szeretném kérdezni, hogy a pelenka külsőket lehet olyan mosógéllel mosni, ami egyáltalán nem tartalmaz szappant, pl.: Sansin?
  Köszönöm válaszod előre is!
  Zsófi

  1. Farkas Veronika

   Kedves Zsófi!
   Köszönjük szépen a véleményedet.
   A mosószerrel kapcsolatban erre kell figyelned: kerülni kell az olyan mosószereket, amik glicerint, alkoholt, fehérítőt, oldószereket vagy enzimeket tartalmaznak. Ha a Sansin ezeket nem tartalmazza, akkor mehet! 🙂
   Szép napot Nektek! Melinda

   1. Szia!
    Mi olyan mosószert használunk, aminek a csomagolása visszaváltható, ami szuper, ezért nehéz szívvel cserélem le. Sajnos van benne alkohol. Mi az oka, hogy nem ajánlott alkoholt tartalmazó mosószerrel mosni a pelut?
    Üdv,
    Dóri

    1. Farkas Veronika

     Van olyan pelenkamárka amelyiknek a PUL-ja esetleg hosszútávon tönkremehet tőle. Nemmindegyik gyártó ajánlja. Melyik mosószer ez amúgy?

 13. Szuper, és alapos volt az e-mail-es tanfolyam! Nagyon köszönöm!
  Mi használtan kapunk néhányat, utána azt szeretném majd kiegészíteni, ha már tudom, milyen testalkatú lesz a babácska, aki még csak 10 hetes pocaklakó.

  1. Farkas Veronika

   Hajrá, hajrá! Nagyon szép babavárást és könnyű szülést kívánok! Szeretettel, Veronika

 14. Kedves Veronika!

  A tanfolyam nagyon jól felépített, összefoglaló anyag. Tetszik, hogy írsz benne arról is, milyen egy eldobható pelenka, és mire jó. Valamint miután megismerjük a mosizás minden csínját-bínját, az EC-re is kitérsz. Én már jártam korábban nálatok pelenkatapogatón, így felelevenítésnek is kiváló.
  Ami kérdésem maradt, az a pelenka feladása: kipróbáltunk több moshatót, majd a legkényelmesebbet (hitem szerint) meg is vettük. Viszont a húsz, lassan huszonegy hós kisfiam most nem hajlandó fölvenni. Oké, most nagyon sok dologra mond NEM-et. Ezzel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni.

  Köszönöm,

  Hajni

  1. Farkas Veronika

   Szia Hajni!

   Köszi szépen a visszajelzést!

   Elárulod mit választottál? A “NEM”-es korszakban jó trükk, hogy baba választhatja ki mondjuk melyik minta legyen és azt rendeled meg, vagy ha a kezébe adsz kettőt, akkor megmondhatja melyik lehet az alvóbarátja – a másikat ráadod, vagy fordítva :). Kinél mi válik be, A következő ötletem pedig a bugyifazonú pelus – pl. a Hamac, vagy a Petit Lulu nadrágfazonú külső, esetleg a nadrágfazonú gyapik. Ezek nem kívánnak olyan pontos feladást, mint egy külső vagy AIO.

   Remélem hamar rájössz a “trükkjére” :)!

   Szép napot addig is!
   Üdv,
   Veronika

   1. Szia Veronika!

    Teby pelenkát választottunk, pamutot szerettem volna, mert elég érzékeny a kisfiam bőre, valamint kis csomagot képez. Ezek voltak a fő szempontok. Illetve neki is ez tetszett meg elsőre, olyan mintát is választottunk, ami a próbacsomagban volt. Nekem is a bugyi fazon jutott eszembe, mint mentőötlet, mondjuk a leszoktatósokat nézegettem, mert az biztos kényelmes, de ő egyelőre csak akkor szól, ha már túl van a dolgán. Uh. ez még valószínűleg korai.

    Köszönöm a tanácsot!

    Hajni

 15. De jó! Pont erre van most szükségem! Erős késztetést érzek már, h belevágjak fiammal (már lányommal szerettem volna, csak nem jött össze). Csak egy löket kell, h elinduljunk a mosipelusos úton!

  1. Farkas Veronika

   De szuper, Cili! Bízom benne, hogy minden infót megtalálsz a tanfolyamban. Ha mégsem, kérdezz nyugodtan! Üdv, Veronika

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Scroll to Top