Egy mosható pelenka naplója

Egy mosható pelenka naplója

Jó reggelt!
Engem valaha megvarrtak erre a világra, de már homályosak az emlékeim. Apropó, tudod, milyen nap van ma? A születésnapom, az örökbefogadásom első évfordulója, és egyben Bencebaba első születésnapja.
Nagy nap ez a mai, de nekem az a legfontosabb, hogy ma is helyt álljak Bencebaba popóján.


Meséltem már a mi kapcsolatunkról?
Őszintén szólva, mi ketten össze vagyunk nőve, tökéletesen összepasszolunk már a legelejétől kezdve. Együtt sírunk, együtt nevetünk, és együtt növünk. Olyan, mintha egymásnak lettünk volna teremtve.

Mit csinálok én jól?
Leginkább a Bencebabának nyújtott szeretettel gondoskodom a bőre egészségéről és szellőzéséről. Így az anyukájával is szuper és hosszú távú a kapcsolatunk: összedolgozunk egyrészt abban, hogy Bencebaba minél kevesebbet üljön a pisiben, kakiban, másrészt abban, hogy a ruhácskái, a háta közepe, meg a tarkója tiszták maradjanak. Ja, és öltöztetni is együtt öltöztetjük Bencebabát – egy frissítő mosás és napozás után mindig jó színben vagyok. Igazán nyáron menőzhetek az öltöztető képességemmel, amikor végre szabadon mutatkozhatok – ilyenkor érzem magam a legjobb formában, és ilyenkor kapom a legtöbb figyelmet.

Rugalmas szabásom és vonalaim révén jó az alakom: általa biztosítom a pisik és kakik benntartását. A 100% pamut, bambusz és kender szöveteim miatt olyan jó a fogásom – azt mondják, jó a tapintásom, és tudtommal, ennek köszönhető hogy megfelelően szellőzik Bencebaba bőre és zacsija. Bizony, azok a zacsik, ott, a lábai között, amik szeretik a hűvöset.
———-

Ma a boltban egy érdekes beszélgetésre lettem figyelmes: Bencebaba anyukája elmondta az eladónak, hogy már nem vásárol eldobható pelenkát, mert hát itt vagyok én. Hogy ez mennyire jól esett nekem! Aztán azt mondta, hogy már csak azért sem, mert így olcsóbban jön ki. Azt hittem, rosszul hallok, még mindig rólam beszél? Hogy én olcsó vagyok? Vagy százszor (de lehet, hogy kismilliószor is) többet érek, mint egy papírpelenka, hogy mondhat ilyet! Legszívesebben elszaladtam volna. Igenis fontos és értékes tagja vagyok a családnak! Aztán egy picit megnyugodtam, amikor meghallottam a magyarázatot: a rám és hozzám hasonlókra, illetve a tisztálkodásunkra fordított költségek messze kisebbek a családnak, mintha diszkontpelenkát vásárolna. Hát még ha márkásakat! Aztán hozzátette, hogy terveznek még babát, neki mégsem kell már több pelust venni. Ugye, milyen hihetetlenül hangzik?
Pedig ITT te is utánaszámolhatsz.

———-

Ma, mikor Bencebaba odaszaladt velem a tükörhöz, megláttam magam a tükörben: meglepődtem, milyen jól nézünk ki, idővel egyre jobban. Bencebaba anyukája valószínűleg ezért is mosolyog ránk olyan sokat!

———-

Ma éjszakai műszak vár rám, ide nekem az oroszlánt is! Már az előkészületek is mások, mint nappali bevetésre. Bencebaba anyukája szuper nedvszívó bambuszbetéttel turbóz fel engem, továbbá, a reggeli oroszlánra számítva, egy kukoricarostból készült (eldobható és lebomló) trotyifogó lapot is bevet. Amiatt különleges még a mai nap, hogy Bencebaba fogzik, és ilyenkor könnyen kipirosodik a popsija. Így ritkán látott barátom, a popsikrém is csatlakozik az éjszakai bevetésre… Már jön is az első pisi,én csak teszem a dolgom. Mire Bencebaba szülei is felébrednek, meglesz a három deci! Sebaj, a bambuszbetét tartja a frontot! Húúú, itt a reggeli trotyi – az éjszakai menet után ez maga a kihívás! Befogtam mindet, ruhácskák, ágynemű megmentve. Vajon mikor veszik át Bencebaba szülei a stafétát? Ajjaj, közben jön a következő ostrom! Állom, felkészült vagyok, a comb-, és derékgumírozásom tökéletesen illeszkedik, a bambuszon nem csúszik el semmi. Mondhatom, ma is megfogtuk az oroszlánt! Ami tőlem tellett, megtettem. Bencebaba bőre már tiszta, én is várom az előmosást. Az oroszlán a papírral a együtt már a wc-ben.

——

Nyár van, rekkenő hőség. Róma, London, Párizs. A popsi még mindig szellőzik.

——

Ismét tiszta és csíramentes vagyok! Hogy miért érdekes ez? Ami pár napja esett meg velem, amiatt azóta sem találkoztam Bencebabával, viszont a csapat többi tagjával töltöttem az időmet. Az egyik délutáni, meggyevő buli után a trotyi az eldobható papírbetéttel együtt a wc-ben landolt, a maradéktól egy kis vízzel engem is megszabadítottak, a meggyfoltomra pedig folteltávolító szappan-kezelést kaptam. Ezután két napig pihentem a többiekkel: vagy 10-12-en gyülekeztünk a fedeles vödörben, a teafaolaj jótékony fertőtlenítő hatását élvezve. Mindjárt jön a fürdés, a 40°C fokos mosás, és a végén az ecetes, mosóparfümös öblítés a puhaságunkért és a friss illatunkért. A vasalásból köszönöm, nem kérek, viszont szeretek kinyújtózva száradni, mert az kisimítja a ráncaimat és így jót tesz mindenki közérzetének. Mindig gondosan készülünk Bencebabával a viszontlátásra.

—–

30 év múlva… Két babát végigkísértem a szobatisztaságig, és még a harmadiknál is asszisztáltam. Szövetszálaim lassan szétfoszlottak, de megszolgálták, amire hivatottak voltak. Szép életem volt, nem bánok semmit sem. És te, te is emlékszel még a közös hőskorra? Most is a kezedben tartasz, épp port törlünk. A mosolyodból látom, hogy eszedbe jutnak a közösen végigpelenkázott évek. Megmutatsz az immár felnőtt fiadnak, Bencének, hogy lássa, anno elsőként még az ő pelenkája voltam.

AJÁNLÓ: >>> “Mosható pelenka e-mail-tanfolyam” — ha tetszik a mosható pelenka és szeretnél többet tudni róla.

[border ]
[border ]

 

KIK VAGYUNK MI?

Farkas Veronika és Kádár Szonja pelenkázási tanácsadók. Azért vagyunkFarkas Veronika és Kádár Szonja pelenkázási tanácsadók
itt, hogy segítsünk neked olyan vegyszermentes mosható pelenkát választani, ami örömmé teszi a pelenkázást. 

– megmutatunk mindent a mosható pelenkázással kapcsolatban a Pelenkatapogatón
– megválaszolunk minden, a mosható pelenka használatával kapcsolatos kérdést (helyes feladás, mosás, kezelés) az e-mail-tanfolyamunk keretében, és bármikor írhatsz nekünk az info@temiti.hu e-mail címre
– ha olyan egészségügyi problémával küzdötök, amelyre megoldás a mosható pelenka (gombásodás, pelenkakiütés, ekcéma, helytelen csípőtartás), elmondjuk a pontos használatát
– védőnőknek, egészségügyi szakembereknek tartunk szakmai bemutatót
– minőségi, mégis elérhető árú mosható pelenkákat és kiegészítő termékeket kínálunk MOSHATÓ PELENKA BOLTunkban

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Scroll to Top