Egy pelenka naplója

Helló világ, hívtál, itt vagyok!
0,25 másodperc alatt érkeztem e világra, ahogy sok-sok milliárd társam is. Nagy bevetés előtt állok, érzem magamban az erőt, ide nekem az oroszlánt is! Egy emberbabán leszek csinos kis csomag, a popóját minden körülmények között szárazon tartom, a kis bőrét balzsamosságommal ápolom. Én leszek a 4500 boldog pillanat egyike!
Nahát, az én századom Gáborkáékhoz került. Hosszú utunk volt a polcig, ahonnan kiválasztottak minket és autóval vittek tovább, ez kedves tőlük. Anyukája állítása szerint Gáborka egy törpevízmű – ez nem tudom, mit jelent, de hamarosan kiderül.
Engem úgy alkottak meg, hogy szuper nedvszívó képességem legyen, ezért jó mennyiségű nátrium-poliakrilát golyót tömtek belém. Selymes tapintású műnyag bevonatom ebbe a magba vezet el minden nedvességet, hogy Gáborka soha se érezze meg a meleg pisi nedvességét. Izgulok, elég lesz-e mindez.
Ma este már én következem. Éjszakai műszak, pompás, ide nekem az oroszlánt is!
Várom a próbatételt! Addig is gyakorol a nátrium-poliakrilát-mag, jó meleg van a takaró alatt, szív mindent, amit csak tud, ott, a combhajlatnál talált egy rést a popsikrémes pajzson. Már jön is az első pisi, teszem a dolgom. Nocsak, Gáborka, megvan ez vagy három deci! Tele is lettem a zselévé összeállt, megduzzadt golyócskákkal, feszülök kívül-belül, de innen nem jut ki semmi, se pisi, se levegő! Én tartom a frontot! A többi már csak a barátom, a popsikrém erején múlik. Ha reggelig kitart, akkor nem pállik be alatta a popó, és nem lesz pelenkakiütés, se kipirosodott Gáborkapopsi.
Húúú és itt a reggeli trotyi – erre vártam egész életemben! Befogtam mindet, ruhácskák megmentve. Gáborka szülei látják, milyen hős vagyok? És mikor veszik át a stafétát? Ajjaj, már megint… jön a következő ostrom! Állom, felkészült vagyok: szuper nedvszívás, combszárnyacskák kifordítva , a parfümöm még tart – és gumírozás rendben? Mentem, ami menthető. De hopp… felül kiszaladt… nem gyengén. Az anyatejes komoly távot futott, egész a hátközépig. Nye, gumírozás…
Azt hiszem, a vége nem rajtam múlott! Ami tőlem tellett, megtettem – mondhatom, sőt! Gáborka bőre tetőtől talpig újra tiszta, ruhái a szennyesben. Én zacskóba zárva gubbasztok a szemetes alján, még mindig ölemben a nagyjával. Innen csak feljebb lehet.
Hoppá, hoppá, a teremtőm az apró betűsben azt írta, hogy a kakát wc-be lecsapatni, mert a bacik meg vírusok a szeméttelepen veszélyesek! Én nem vagyok veszélyes, én csak a dolgomat végeztem, az oroszlánrész és én utána külön kellett volna váljunk!
Mégis ez lett, összeragadtunk az oroszlánnal. És most? Most kinek kell szólni, mire várok?
Valami történik. Apuka áthelyez 5 társammal együtt egy nagyobb kukába, majd jön értünk a kukásautó.
Kiértünk a szeméttelepre. Mennyien vagyunk! Mindannyian az ígért boldog befejezést várjuk, az egyesülést az univerzummal.
5 év múlva…
Még mindig várok… lehetne csinálni valamit? Unom ezt az egyhangúságot. Pedig nem vagyok egyedül, csak a Gáborkát megjártakat összeszámolva vagyunk vagy 4-5ezren, úgy másféltonnányian.
10 év múlva...
A szemétégetőt nem ismerik? Legalább véget vetne ennek az örökös várakozásnak. Vagy valami újrahasznosítást? A TerraCycle mikor fedezi fel bennem az értéket? Lehetne végre pelenkagyűjtő programja is.
50 év múlva..
Senkinek sem szúrom a szemét? 50 év létezés a semminek, holmi veszélyes vegyihulladékként, és mindezt egyetlen boldog pillanatért és tíz óra harckészültségért… Hát ez lennék én valójában? Hát ezért kellettem?
És te, te emlékszel még rám? Már akkor itt voltam, amikor te még a biliről sem hallottál! Bemutatsz a gyerekeidnek, vagy már unokáid is vannak?

AJÁNLÓ: >>> “Mosható pelenka videó tanfolyam” — mert a babapopsi vegyszermentesnek született

 

 

KIK VAGYUNK MI?

Farkas Veronika és Kádár Szonja pelenkázási tanácsadók. Azért vagyunkFarkas Veronika és Kádár Szonja pelenkázási tanácsadók
itt, hogy segítsünk neked olyan vegyszermentes mosható pelenkát választani, ami örömmé teszi a pelenkázást. 

– megmutatunk mindent a mosható pelenkázással kapcsolatban a Pelenkatapogatón
– megválaszolunk minden, a mosható pelenka használatával kapcsolatos kérdést (helyes feladás, mosás, kezelés) az e-mail-tanfolyamunk keretében, és bármikor írhatsz nekünk az info@temiti.hu e-mail címre
– ha olyan egészségügyi problémával küzdötök, amelyre megoldás a mosható pelenka (gombásodás, pelenkakiütés, ekcéma, helytelen csípőtartás), elmondjuk a pontos használatát
– védőnőknek, egészségügyi szakembereknek tartunk szakmai bemutatót
– minőségi, mégis elérhető árú mosható pelenkákat és kiegészítő termékeket kínálunk MOSHATÓ PELENKA BOLTunkban

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Scroll to Top