Hogyan fényképezzük a pelenkásainkat?

Interjú Szöllősi Kiss Orsival

A kisgyerekes szülők rengeteget fotózzák a gyermeküket, nincs olyan élethelyzet, amit ne örökítenének meg, így számtalan olyan kép is készül, amin csinos mosható pelenkát visel a baba. A legtöbb fotón azonban egy takarón, hanyatt fekszik a kisbaba, így pont azt nem adja vissza a kép, amit szeretnénk megmutatni. Szöllősi Kiss Orsi gyermekfotóst kérdeztük arról, mit javasol, hogyan fogjunk hozzá a fényképezéshez.

Hozzátok hasonlóan én is gyakorló szülő vagyok, és a 3 gyerekkel járó állandó időhiányban sokszor előfordul, hogy szégyenszemre csak a telefont kapom elő és azzal készítek pár képet. Próbálom elkerülni, hogy lyukas legyen a suszter cipője, ezért rendszeresen tartunk fényképezkedős napot, ami igazából max. 1-2 órát jelent. Ilyenkor előre felkészülünk, kicsit jobban figyelünk a ruhákra, rengeteg képet készítünk, és közben remekül szórakozunk. Pontosan ugyanezt javaslom nektek is: néha szánjatok 1-2 órát a fotózásra, ne csak a telefonnal csettegtessetek! A legnagyobb kincseitek lesznek pár év múlva ezek a képek!

Kifejezetten pelusos képekhez célszerű a pelenkához passzoló takarót választani a baba alá, mintás pelushoz lehetőleg egyszínűt és fordítva. Olyan helyre tervezzétek a fényképezést, ahol van elég fény, de már nem süt oda direkt napfény, általában 2-3 méterre az ablaktól már tökéletes. Egészen picurkáknál érdemes az elalvás előtt előkészíteni mindent, majd amikor elalszik a kicsi, akkor pózba helyezni és fotózni. Lehet egy székre felállva, pont felülről fényképezni (ne állj a fényforrás és a baba közé), de akár úgy is, hogy leguggoltok a baba magasságához, és vízszintesen fényképezitek őt. Kisgyerekeknél sokszor nehéz fekvős-alvós képet lőni, célszerűbb alkalmazkodni az ő ritmusukhoz, szaladni utánuk, és közben fotózni :).  A fényképezőkön a gyárilag beállított sportprogram hasznos lehet annak, aki nem jártas a manuális beállítások használatában. Fontos, hogy ne álló testhelyzetből fotózzatok 1 méter alatti gyereket, mert szegényke teljesen gnóm lesz a képeken! Tudom, hogy fárasztó, de guggolva-ülve fotózva sokkal szebb az eredmény!

Hanyatt fekvős képeknél nagyon-nagyon gyakori, hogy a baba álla és tokája látszik, az arca viszont nem. Ezen tök egyszerűen lehet javítani, fel kell állni egy székre, létrára, asztalra, bármire, és valóban felülről fotózni, nem oldalról-felülről!

 

[slider name=”1796″]

 

Így nem tűnik bonyolultnak, de ha tényleg profi képet szeretnénk, tudnál segíteni?

Persze! A szívem csücske az újszülött és gyermekfotózás, így mindig örömmel teljesítem az ilyen kéréseket, de van ennél egy sokkal jobb megoldás: szerintem a várandósság alatt minden anyukának meg kellene ismerkednie a gyermekfotózással. Nem, a telefon fényképezőgépének a nyomkodása nem az! Gondolj csak bele, elviszed a gyereket fotóshoz havonta, vagy a szülinapokon, vagy amikor kiesik az első tejfoga, vagy házhoz hívod a szakembert, amikor a babád először csúszdázik, épít legóból várat, társasoztok, állatkertbe viszitek, vagy először megy oviba, iskolába? Szép terv, de ezt senki nem csinálja végig, mert egyrészt egy vagyonba kerül, másrészt ma már mindenkinek van fényképezőgépe, ráadásul a fotóst gyakorlatilag családtaggá kellene fogadni, annyi minden történik az első években. Szóval a fejembe vettem, hogy ha törik, ha szakad, én a lehető legtöbb anyukát meg fogom tanítani arra, hogyan fényképezze le szuperül a gyermeke mindennapjait, és hogyan hozza létre a világ legértékesebb fotóalbumát!

Melyik babás fotódra vagy a legbüszkébb? Megmutatod nekünk?

Mindegyik babás fotómra büszke vagyok, mert már az is nagy dolog, hogy egy szülő a kezembe adja a pár napos gyermekét, de persze vannak kedvencek. Az egyik egy ikerpárról készült, akik biztos remekül mutattak volna menő mosható pelusban, de szerintem így is gyönyörűek!

mamarazzafoto3

 

Ha kérdeznél Orsitól a babafotózással kapcsolatban, vagy magad is szívesen megtanulnád a trükköket, vedd fel vele a kapcsolatot ezen az oldalon, vagy csatlakozz facebook csoportjához. 
[border ]

KAPCSOLÓDÓ >>> “PELENKATAPOGATÓ” — ahol élőben megnézheted, megismerheted a legújabb, baba-, és környezetbarát pelenkákat. Hogy igazán csini mosható pelenkás képeitek születhessenek.

[border ]
[border ]

 

KIK VAGYUNK MI?

Farkas Veronika és Kádár Szonja pelenkázási tanácsadók. Azért vagyunkFarkas Veronika és Kádár Szonja pelenkázási tanácsadók
itt, hogy segítsünk neked olyan vegyszermentes mosható pelenkát választani, ami örömmé teszi a pelenkázást. 

– megmutatunk mindent a mosható pelenkázással kapcsolatban a Pelenkatapogatón
– megválaszolunk minden, a mosható pelenka használatával kapcsolatos kérdést (helyes feladás, mosás, kezelés) az e-mail-tanfolyamunk keretében, és bármikor írhatsz nekünk az info@temiti.hu e-mail címre
– ha olyan egészségügyi problémával küzdötök, amelyre megoldás a mosható pelenka (gombásodás, pelenkakiütés, ekcéma, helytelen csípőtartás), elmondjuk a pontos használatát
– védőnőknek, egészségügyi szakembereknek tartunk szakmai bemutatót
– minőségi, mégis elérhető árú mosható pelenkákat és kiegészítő termékeket kínálunk MOSHATÓ PELENKA BOLTunkban

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Scroll to Top